Igangsættelse af nyt aktietilbagekøbsprogram efter “Safe Harbour”-metoden

Med afsæt i det forventede resultat for 2024 og en meget stærk solvensdækning har bestyrelsen i Alm. Brand A/S besluttet at anvende bemyndigelsen til tilbagekøb af egne aktier for et samlet beløb på maksimalt 150 mio. kr. Bemyndigelsen til tilbagekøb af egne aktier blev givet på selskabets ordinære generalforsamling den 18. april 2024. Bemyndigelsen er gældende indtil næste ordinære generalforsamling og kan udøves for op til 10 % af aktiekapitalen.

Formål Formålet med aktietilbagekøbet er at reducere aktiekapitalen. På en generalforsamling i Alm. Brand A/S vil der blive stillet forslag om annullering af de igennem programmet købte aktier.

Tidsramme Aktietilbagekøbsprogrammet løber fra den 15. august 2024 frem til senest den 31. december 2024, begge dage inklusive. I denne periode vil Alm. Brand A/S erhverve egne aktier for et samlet beløb på maksimalt 150 mio. kr. i henhold til artikel 5 i Europa-Parlamentets og Rådets Forordning nr. 596/2014 af 16. april 2014 (MAR) og Kommissionens Delegerede Forordning (EU) 2016/1052, der sammen med MAR udgør “Safe Harbour-reglerne”.

Vilkår for aktietilbagekøbet

  • Alm. Brand A/S skal antage en lead manager, som skal træffe handelsbeslutninger uafhængigt af og uden påvirkning fra Alm. Brand A/S samt foretage tilbagekøbene inden for de udmeldte grænser. Alm. Brand A/S har udpeget Nordea Danmark, filial af Nordea Bank Abp, Finland, som lead manager for aktietilbagekøbet.
  • I henhold til aktietilbagekøbsprogrammet kan Alm. Brand A/S erhverve aktier for et samlet beløb på op til maksimalt 150 mio. kr. og maksimalt 151 mio. stk. aktier, svarende til 9,99 % af Alm. Brand A/S’ nuværende aktiekapital.
  • Aktierne må under ingen omstændigheder erhverves til en kurs, der afviger mere end 10 % fra den senest noterede markedskurs på erhvervelsestidspunktet.
  • Aktierne må ikke erhverves til en kurs, der er højere end kursen på sidste indberettede uafhængige handel eller højere end kursen på det aktuelt højeste uafhængige bud på den markedsplads, hvor købet foretages.
  • Det maksimale antal aktier, der må købes på hver handelsdag, må ikke overstige 25 % af den gennemsnitlige daglige handelsvolumen for aktier i Alm. Brand A/S på den handelsplads, hvor købet foretages. Den gennemsnitlige daglige handelsvolumen beregnes over en periode på 20 dage forud for den relevante handelsdag.

En gang ugentligt efter igangsættelsen af aktietilbagekøbsprogrammet og ved programmets afslutning vil der blive offentliggjort en selskabsmeddelelse om transaktioner foretaget i henhold til programmet.

Kontakt

Eventuelle henvendelser vedrørende denne meddelelse bedes rettet til:

Investorer og aktieanalytikere:                 

Head of IR, Rating and ESG Reporting         Mads Thinggaard                  Mobilnr. 2025 5469                

Presse:         

Medie- og Pressechef Mikkel Luplau Schmidt Mobil nr. 2052 3883

Vedhæftet fil